Agnus Dei u pustinji






Prvi put objavljeno: 18.3.2012.








Da bi vam imaginarna peščana oluja ruinirala dom i zatrpala put kojim ste krenuli, a kojim se ''ređe ide'', nije neophodna istoimena knjiga Skota Peka ni metafizičaki pogled na svet. 

Spojite malo neuobičajenog gubitka britanske samokontrole, tako zavodljivog na fotografijama Tima Vokera i rezultat neće izostati kada slike kombinujete sa odgovarajućim notama. Uz mogućnost da, iako vernik, niste militantno-padavičarskom doživljaju Carstva Nebeskog skloni, neće vam smetati kompozicija ''Agnus Dei'' (''Lamb of God'') američkog kompozitora Samjuela Barbera. 

Kako su Vokerove afričke fotografije snimljene na autentičnoj destinaciji  ruševinama napuštenog grada u Namibiji, preostaje vam samo da se opustite i dublje utonete u fotelju čekajući momenat konačnog prepoznavanja. 







Uskoro ćete dobiti džek-pot u vidu sanjarenju sklone plavuše koja tumara  pustinjom s divljim mačkama, suprostavljajući se pesku, uobičajenom poretku stvari te predvidljivom vođenju domaćinstva, koje se u ovom slučaju proteže od Srbije do Namibije.

 Postoji jedno sjajno mesto u umetničkom univerzumu gde se na trenutak može svući sopstvena koža i uživati u spajanju nespojivog   kompozicije ''Agnus Dei'' (''Jagnje Božje'') i Agines Dejn (Agyness Deyn), manekenke, koja se pojavljuje u '' Vogovom'' editorijalu inspirisanom Afrikom (''White Mischief'' by Tim Walker). 

Oduhovljeni dizajn ili uzdizanje dizajna na viši nivo egzistencije? Šta god.















Comments

Popular posts from this blog

Odlazak velikog filmskog maga: Sidni Polak (Sydney Pollack)